OPROEP Kluger Hans #42 CHAOS

Omschrijving

Een eindeloos vallen – niet naar beneden, maar alle kanten op, in het ijle – zo wordt chaos in de Griekse mythologie beschreven. Chaos is er de ongeordende massa die aan alles voorafgaat. Tegelijkertijd draagt de chaos de kiemen van het leven in zich: het is de voorouder van alle goden, de levenloze ruimte waaruit alles ontstond.

In ons tijdsgewricht dient chaos omzeild te worden. Althans, dat draagt een stroom aan zelfhulpboeken en youtube-video’s ons op. Volg het juiste stappenplan en creëer zo orde in je huis, in je hoofd, in je relaties. Er zijn ook tegengeluiden. In Lof van het rommelige leven noemt Katie Roiphe het toelaten van chaos een vorm van verzet. Ze trekt in puntige beschouwingen ten strijde tegen onze hedendaagse conventies en overdreven regelzucht.

Het overweldigende en oncontroleerbare  jaagt misschien schrik aan, maar tegelijkertijd gaat er van chaos een enorme aantrekkingskracht uit. Een verlangen naar een roekeloos en ongeordend bestaan waarin elke factor onvoorspelbaar blijkt. 

Wat raken we kwijt als we chaos uit ons bestaan weren? Wat gebeurt er als we ons eraan overgeven? Is chaos een destructieve kracht of juist zwanger van potentie? Wat zie jij als je aan chaos denkt? Beleven we meer en intenser op onvoorspelbare momenten of brengt juist orde en regelmaat ons verlichting en diepzinnigheid?

Stuur ons je meest chaotische of misschien juist heldere teksten en draag bij aan Kluger Hans #42.

INZENDEN

Regels

zie:
https://www.klugerhans.org/inzenden/

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Publicatie in Kluger Hans #42

Georganiseerd door Kluger Hans