Oproep Speech Battle 2021 | Schrijf een speech voor Kamala Harris!

Omschrijving

Heb je een scherpe pen én overtuigingskracht? Geloof je dat woorden de loop van de geschiedenis kunnen veranderen? Heb je er wel eens aan gedacht om speechschrijver te worden? Test jezelf, doe mee aan de Speech Battle en schrijf een gloedvol betoog voor Kamala Harris - de nieuwe president van de Verenigde Staten..! Deadline: maandag 15 februari 2021.

De opdracht:

8 maart 2022. Joe Biden is wegens gezondheidsproblemen afgetreden en Kamala Harris is beëdigd als eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. Tijdens haar eerste bezoek aan Europa geeft ze in de Amsterdamse ArenA een toespraak tijdens een speciale bijeenkomst van de jongerenvertegenwoordigers van de Verenigde Naties. De aanwezige jongeren zijn afkomstig uit de hele wereld en tussen de 18 en 25 jaar. Het thema van haar speech is: 'Is het nog nodig om op 8 maart internationale vrouwendag te vieren?'. Schrijf haar speech.

De Speech Battle is de (half)jaarlijkse wedstrijd speechschrijven, georganiseerd door deBuren in samenwerking met wisselende partners. Voor de tweede keer organiseren we de Battle in samenwerking met het Amsterdamse cultuur- & debathuis De Balie.

De finale vindt plaats op zondagavond 7 maart 2021 vanaf 20u, aan de vooravond van Internationale Vrouwendag. Ook deze keer selecteert een deskundige jury de drie finalisten uit de binnengekomen inzendingen. Het publiek kiest de uiteindelijke winnaar! De finale wordt gelivestreamd vanuit De Balie en je kunt online meestemmen.

Meer informatie over Kamala Harris en tips & tricks voor het schrijven van een goede speech vind je hier: https://deburen.eu/magazine/3100/oproep-speech-battle-schrijf-een-speech-voor-kamala-harris

Regels

- De tekst, geschreven in het Nederlands, moet voorgelezen ongeveer 9 à 10 minuten duren (ca. 1000 woorden).
- Stuur je tekst uiterlijk op maandag 15 februari 2021 naar xander@deburen.eu als een Word-bestand.
We vragen kandidaten om de volgende data vrij te houden in de agenda:
* Zaterdag 20 februari – masterclass voor de drie finalisten.
* Zondagavond 7 maart -  Finale Speech Battle.
De winnaar krijgt € 350.
Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Een masterclass voor de drie finalisten. De winnaar krijgt € 350.

Georganiseerd door Vlaams-Nederlands Huis deBuren en De Balie (Amsterdam)