Poëzie van A tot Z 2021 - HALTE

Omschrijving

Wat voorafging

Langs de oude spoorwegbedding tussen Avelgem en Zwevegem realiseerden Marnixring ‘De Vlaschaard’ uit Avelgem, en de gemeentes Avelgem en Zwevegem een eerste poëziepad van station A tot station Z. Poëzie van A tot Z liep over een periode van 5 jaar: van 2015 tot 2019. Elk jaar werden twee gedichten langs het pad toegevoegd: het winnende gedicht van de poëziewedstrijd en een gelegenheidsgedicht van de curator van het jaar. Het Poëziepad telt over 12 km intussen 10 gedichten.

 

Het vervolgt

Marnixring ‘De Vlaschaard’ uit Avelgem, en de gemeentes Avelgem en Zwevegem zetten andermaal het licht op groen. Tussen A en Z liggen landelijke parels als Outrijve en Bossuit en het lieflijke en karaktervolle Sint-Denijs. Opnieuw worden er jaarlijks twee gedichten langs het pad geplaatst: het winnende gedicht van de poëziewedstrijd en een gelegenheidsgedicht van een gastdichter, aangeduid door de curator van dat jaar. In 2021 is de gastdichter Paul Rigolle. 

 

Thema poëziewedstrijd 2021 - HALTE - curator Joris Denoo

De sporen van weleer laten sporen na in het hedendaagse landschap. Er waren eerdere haltes in nijvere tijden; er zijn huidige haltes gemarkeerd met gedichten langsheen die oude routes: een nalatenschap van vorige edities van deze poëziewedstrijd.

Halte: stopplaats, plek van vertrek, knooppunt, bestemming, bord, wegwijzer, oase, rust, picknick, drenkplaats, time-out, pitstop, zelfs de kaap van een rond getal wat leeftijd betreft. Gebruik de dichterlijke vrijheden om hierrond te associëren.

Halte.
Even stilhouden.
Bij een gedicht.
Het jouwe?

 

Meer info: poeziepad@zwevegem.be

www.mrdevlaschaard.be 

Het Poëziepad wordt gerealiseerd met steun van Marnixring De Vlaschaard, gemeenten Avelgem en Zwevegem, Bibliodroom, Provincie West-Vlaanderen, Poëziecentrum, Creatief Schrijven.


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Materialisatie van het gedicht op het Poëziepad tussen Avelgem en Zwevegem. De tien beste gedichten komen in de jaarlijkse poëziebundel.

Georganiseerd door Marnixring De vlaschaard


Genres


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.