Poëzie van A tot Z - 2022

Omschrijving

Langs de oude spoorwegbedding tussen Avelgem en Zwevegem realiseerden Marnixring ‘De Vlaschaard’ uit Avelgem, en de gemeentes Avelgem en Zwevegem een eerste poëziepad van station A tot station Z. Poëzie van A tot Z liep over een periode van 5 jaar: van 2015 tot 2019. Elk jaar werden twee gedichten langs het pad toegevoegd: het winnende gedicht van de poëziewedstrijd en een gelegenheidsgedicht van de curator van het jaar. Bij de lustrumviering op 15 juni 2019 zetten de gemeentes Avelgem en Zwevegem het licht op groen voor een 2de periode van 5 jaar. In 2020 en 2021 werden telkens 2 gedichten aan het pad toegevoegd.

Ook in 2022 willen we 2 gedichten plaatsen langs dit traject: het winnende gedicht van deze poëziewedstrijd en het gelegenheidsgedicht van de gastdichter Jan van meenen. Curator van het jaar is Philip Hoorne.

 

Thema poëziewedstrijd 2022 - curator Philip Hoorne

“Je wordt geboren, je gaat dood,
en de rest is gewoon tijdverdrijf.”

Het thema is de vertaling van een citaat van de Ierse schrijver James Joyce. Troostend en schokkend tezelfdertijd.

 

Poëzie van A tot Z

Poëziepad van Avelgem tot Zwevegem

Hoe toevallig dat de naam van de ene gemeente begint met de eerste letter van het alfabet en de naam van de andere gemeente met de laatste letter.

Als A(velgem) staat voor de geboorte, dan Z(wevegem) voor de dood – excuus voor de naargeestige vergelijking – waarbij de lengte van het pad het leven is, het tijdverdrijf.

“Je wordt geboren, je gaat dood, en de rest is gewoon tijdverdrijf.”
Met deze twaalf woorden moeten jullie het doen, dichters.
Verdrijf uw tijd, verschrijf uw tijd en stuur ons uw werkstuk.

Philip Hoorne - Curator 8ste editie Poëzie van A-Z

 

Meer info

poeziepadAZ@gmail.com

www.mrdevlaschaard.be  

Het Poëziepad wordt gerealiseerd met steun van Marnixring De Vlaschaard, gemeenten en bibliotheken Avelgem en Zwevegem, Provincie West-Vlaanderen, Bibliodroom, Natuurpunt, Poëziecentrum en Creatief Schrijven.


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Materialisatie van het gedicht op het Poëziepad tussen Avelgem en Zwevegem. De tien beste gedichten komen in de jaarlijkse poëziebundel.

Georganiseerd door Marnixring De vlaschaard


Genres


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.