Poëziewedstrijd stad Oostende

Omschrijving

Stad Oostende organiseert in 2023-2024 de dertiende editie van de Poëziewedstrijd. Wie de vingers al voelt tintelen, kan nog tot 30 september 2023 gedichten insturen naar de dienst Cultuur van de Stad Oostende.  De jury, allen klinkende namen binnen de wereld van het geschreven woord, selecteert begin volgend jaar drie laureaten. De jury bestaat uit ronkende namen zoals Hester Knibbe, Koen Stassijns, Lies Van Gasse, Geert van Istendael, Koen Vergeer, Ellen Deckwitz en Tülin Erkan. De voorzitter van de jury is opnieuw Ivo van Strijtem. Blaas deze kenners van hun sokken en verbaas hen met jouw eigen stukje poëzie.

 

Hoe deelnemen?

Voel je je vingers al tintelen? Kandidaten kunnen tot 30 september 2023 één of twee ongepubliceerde Nederlandstalige gedichten – met een maximale lengte van een A4-pagina – digitaal inzenden naar de dienst Cultuur. 

 

Het reglement vind je op www.oostende.be/poeziewedstrijd. Inzendingen sturen kan tot 30 september 2023 via het digitale formulier op de website. De proclamatie vindt plaats in januari 2024.

Regels

Het reglement vind je op www.oostende.be/poeziewedstrijd

 

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs De laureaat ontvangt 3.000 euro, de tweede en derde prijs bedragen respectievelijk 1.500 euro en 750 euro.

Georganiseerd door Stad Oostende dienst Cultuur


Genres