Poëziewedstrijd voor jongeren

Omschrijving

Het gekozen thema is “VRIJ” en kan onze jongeren vleugels geven, indachtig dat de winnaars naast een boekenpakket en T-shirt, een BALLONVAART kunnen winnen: los van de grond, avontuurlijk, zich hoog in de lucht – geruisloos - vrij voelen met zicht op verrassend mooie landschappen. Kortom, een uitdaging, een belevenis waard om er uw leerlingen warm voor te maken!

Gezien het succes van deze wedstrijd, zijn we overtuigd van het creatief-poëtisch taalvernuft van onze jongeren. We kijken er opnieuw naar uit… Als dit een tip kan zijn, laat hen poëtisch “rappen” en Sms’en naar ongekende hoogten, onze taal waardig!

Het thema sluit ook perfect aan bij dit van het jaarlijks Willemsfonds event ‘Het Betere Boek’: “BEVRIJD DE ZINNEN”.

Hierbij nodigen we de jongeren van de eerste (1e en 2e jaar), de tweede (3e en 4e jaar) en – voor het eerst – de derde graad (5e en 6e jaar) van het secundair onderwijs in Oost-Vlaanderen uit om één gedicht te schrijven binnen het thema ‘VRIJ’. Deelnemen kan enkel via het online schrijversplatform Azertyfactor.be vanaf woensdag 22 september tot en met woensdag 17 november 2021. 

De genomineerden, hun ouders en hun schooldirecties worden voorafgaand aan de prijsuitreiking verwittigd.

Wat kun je winnen?
* Voor de winnaar van elke categorie:
een ballonvaart, een boekenpakket, een T-shirt, een deelnemingsattest en gedichtenbundel. Meer info over de ballonvaart: zie einde reglemnet.

*Voor de 2de en 3de gerangschikte van elke categorie: 
Respectievelijk een cadeaubon van 100 en 50 euro, een boekenpakket, een T-shirt, een deelnemingsattest en gedichtenbundel 

*De overige genomineerden (bij aanwezigheid op de prijsuitreiking):
een T-shirt, een deelnemingsattest en gedichtenbundel.

Prijsuitreiking
De proclamatie vindt plaats op woensdag 15 december 2021 om 19 uur in het Lakenmetershuis, Vrijdagmarkt 24-25, 9000 Gent.

De dertig laureaten, hun ouders en een afvaardiging van hun school worden op deze feestelijke prijsuitreiking met het programma van deze dag uitgenodigd.

Prijzen worden niet toegekend aan deelnemers die niet aanwezig zijn op de proclamatie, behalve in geval van overmacht. De niet-afgehaalde prijzen worden ook niet nagestuurd.


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Ballonvaart, cadeaubons, boekenpakket, t-shirt

Georganiseerd door Willemsfonds Oost-Vlaanderen


Genres


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.