Schuld en boete

Dagen
25
Uren
07
Min
15
Sec
37

Omschrijving

Hoe gaan wij als maatschappij om met schuld en boete? En met schuldbesef? Voelen mensen zich bijvoorbeeld schuldig als zij bepaalde uitspraken posten op sociale media? En hoe zit het met ons rechtssysteem? Heeft een gevangenisstraf zin? Wat is de finaliteit van een straf? En wat daarna?

Deze en andere vraagstukken komen aan bod in het volgende nummer van DNG, het magazine van het Vermeylenfonds. Ook jouw tekst kan een plek krijgen in dat boeiende tijdschrift.


Kans maken op publicatie?

Klim in je pen en schrijf een tekst van maximaal 150 woorden over het thema ‘schuld en boete’. Wie weet, prijken jouw woorden in het volgende nummer.

 

Winnaar vorige editie

De 19-jarige Joanna Wils won de vorige editie van deze wedstrijd. Haar tekst ontdek je hier. 

 

Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

Vier keer per jaar publiceren zij het magazine DNG.  Sinds 2018 verschijnt er hier vier keer per jaar een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema. Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!

Deadline

15 nov. 2020


Details

Prijs publicatie in magazine DNG

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw i.s.m. het Vermeylenfonds