Tegenpool tot tegenstander

Omschrijving

Omschrijving
Nationalisme en extremisme laten niemand onbewogen. Dat hoor je op de radio, zie je op de televisie of merk je als je met je vrienden een babbeltje slaat. Maar wat houden die termen eigenlijk in, en hoe voeden beide ideologieën elkaar? Wat zijn de gevaren van extreme ideologieën en hoe kunnen we daar als samenleving mee omgaan? Kunnen kunst en literatuur een oplossing bieden? Laat je gedachten vloeien en schrijf een korte tekst over deze thema’s.


Kans maken op publicatie in magazine?

Schrijf een tekst met als onderwerp ‘de rol van literatuur in tijden van nationalisme en extremisme’. Bezorg ons je creatie van maximaal 150 woorden en wie weet prijkt jouw tekst binnenkort in het volgende magazine DNG van het Vermeylenfonds.

 

Winnaar vorige editie

Jochen Schoofs won de vorige editie met als thema 'Video killed the literature star'.  Zijn tekst ontdek je hier.

 

Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

Vier keer per jaar publiceren zij het magazine DNG. Sinds dit jaar verschijnt er hier vier keer per jaar een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema. Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Publicatie in het DNG magazine van het Vermeylenfonds

Georganiseerd door Creatief Schrijven i.s.m het Vermeylenfonds


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.