Toekomst

Dagen
00
Uren
07
Min
36
Sec
08

Omschrijving

Hoe kijken jongeren naar hun toekomst? Hoe zien zij de dingen evolueren? Dat vraagt het Vermeylenfonds zich af. De organisatie is op zoek naar een tekst over het thema ‘toekomst’ voor in hun volgende magazine DNG. 

En meer bepaald naar een reflectie over de toekomst rond de speerpunten van het Vermeylenfonds:mensenrechten en vrije meningsuiting, culturele expressie, taal en participatie. 

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de organisatie wil het Vermeylenfonds immers niet achteruit maar vooruit kijken!


Kans maken op publicatie in magazine?

Schrijf een tekst over het thema ‘de toekomst’, gezien door de ogen van een jongere en gelinkt aan één van de speerpunten: mensenrechten en vrije meningsuiting, culturele expressie, taal en participatie.

Klim in je pen en doe mee. Bezorg ons je creatie van maximaal 150 woorden en wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in het volgende magazine.

 

Winnaar vorige editie

Matthias Van de Velde won de vorige editie met als thema 'Amor Mundi'.  Zijn tekst 'Planeten' ontdek je hier.

 

Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

Vier keer per jaar publiceren zij het magazine DNG.  Sinds 2018 verschijnt er hier vier keer per jaar een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema. Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!

Deadline

15 aug. 2020


Details

Prijs publicatie in magazine

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw i.s.m. het Vermeylenfonds