Op vakantie

Omschrijving

Vakantie. Een pauze in je dagelijkse leven. De tijd om je te ontspannen in de zon, al dan niet met een dikke laag zonnecrème, op je huid. Sluit je ogen, pak je pen en schrijf op wat je ziet, voelt of denkt.

Ga je terug in het verleden met herinneringen aan de kolonie waar je als kind verbleef? Herinner je je de grote vakantiegebouwen van de vakbond waar je met het gezin op vakantie ging? Of denk je eerder aan zuiderse oorden met prachtige uitzichten en unieke culinaire ervaringen? Of misschien worden je zenuwen op de proef gesteld omdat je vastzit in het vliegtuig tien kilometer boven de grond? Of schrijf je liever over de ecologische gevolgen van onze reisdrang of over reizen in je hoofd? 

Voor deze schrijfwedstrijd met als thema vakantie kan en mag het allemaal.


Kans maken op publicatie in magazine?

Klim in je pen en schrijf een tekst over vakantie en/of reizen. Bezorg ons je beschouwing in de vorm van een gedicht of ultrakort verhaal van maximaal 150 woorden en wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in het volgende magazine DNG van het Vermeylenfonds. De deadline is 15 mei.


Winnaar van vorige editie 

Kenneth Swaenen won met zijn gedicht ‘De plank’ de vorige editie van deze wedstrijd. 


Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

Vijf keer per jaar publiceren zij het magazine DNG. Vijf keer per jaar verschijnt hier een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema.

Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs publicatie in het magazine DNG

Georganiseerd door Vermeylenfonds i.s.m. Creatief Schrijven vzw


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.