Verhaal voor Groot Dictee

Omschrijving

Wil je dat jouw verhaal wordt voorgelezen in meer dan 100 bibliotheken?
En vervolgens ook nog eens verschijnt in VERZIN, het magazine van Creatief Schrijven vzw?

Grijp dan je kans en klim in je pen. We zijn immers op zoek naar een meeslepend verhaal voor De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden, dat dit jaar plaatsvindt op vrijdagavond 9 oktober 2020.  En dat simultaan in meer dan 100 bibliotheken gespreid over heel Vlaanderen en Brussel. 

WAT VOOR TEKST ZOEKEN WE?

Het verhaal speelt zich af tussen de boeken en/of in de bibliotheek

Het hoeft niet te wemelen van de moeilijke woorden, eigennamen of instinkers. Dit dictee is immers geen wedstrijd voor woordenboekfetisjisten, maar wel een laagdrempelig taalspel. We zijn vooral op zoek naar een meeslepend verhaal met een kop en een staart. 

Je verhaal telt minimaal 500 en maximaal 700 woorden. Bij voorkeur vormt het inleidend gedeelte (met cliffhanger), bestaande uit 120 tot 150 woorden, een afgerond geheel dat gebruikt kan worden als traditioneel dictee. De rest van de tekst is de basis voor een taalspel.

Slechts 1 inzending per persoon. 

Nam je vorig jaar al deel? Dan mag je nu opnieuw deelnemen maar niet met dezelfde tekst. Enkel niet eerder ingestuurde teksten voor deze wedstrijd komen in aanmerking. 

 

WAT VOOR SCHRIJVER ZOEKEN WE? 

Iemand die bereid is om, zelfs als hij/zij wint, aan zijn/haar creatie te schaven. 
Samen met taaldeskundige Ludo Permentier maakt hij/zij er de ultieme dicteetekst van. 

We geven met deze wedstrijd een kans aan onbekend talent. Je kunt enkel deelnemen als je nog geen boek of bundel gepubliceerd hebt, noch bij een erkende uitgeverij, noch in eigen beheer.

 

SELECTIE: 3 LAUREATEN, 1 WINNAAR

Juryleden Frank Deboosere, Ludo Permentier en Annika Cannaerts, de winnaar van de vorige editie van de dicteewedstrijd,  selecteren drie laureaten.

De winnaar wordt in de bloemetjes gezet op vrijdagavond 9 oktober. 

De drie laureaten ontvangen een boekenpakket. 

 

WINNAAR VORIGE EDITIE

Annika Cannaerts uit Borgerhout won de vorige editie van deze wedstrijd met het verhaal 'Dolly'.  Een tekst die zich afspeelt in de toekomst, na de Derde Wereldoorlog en waarin een robot als bibliothecaresse de plak zwaait. Ontdek het verhaal hier

 

ONLINE WORKSHOP: rijk verhaal voor schrijfwedstrijd

Op dinsdagmiddag 12 mei kun je deelnemen aan een online schrijfworkshop die je helemaal klaarstoomt om een straf verhaal voor deze wedstijd neer te pennen.  Een aanrader! 

 

DE SCHRIJFWIJZEN - HET GROOT DICTEE HERUITGEVONDEN

Het initiatief vindt dit jaar voor de tweede keer plaats.  De Schrijfwijzen/Het Groot Dictee Heruitgevonden wordt gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw en De Standaard i.s.m. de bibliotheken, Team Taaladvies van de Vlaamse Overheid en naar een idee van de bibliotheek van Mechelen. 

Benieuwd? Bekijk filmpjes van de vorige editie.  Het VRT-journaal maakte een reportage in de bib van Mechelen. Ook Creatief Schrijven maakte een reportage


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Verhaal voorgelezen in meer dan 100 bibs, publicatie in VERZIN, boekenpakket

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.