Video killed the literature star

Omschrijving

Wandelen, flaneren was het thema van deze wedstrijd van het magazine DNG van Het Vermeylenfonds.

De redactie van het magazine DNG koos als winnaar de tekst van Jochen Schoofs. 

 

Serveersuggestie

Literatuur hoeft geen rol te spelen zolang zij anders is. De woorden moeten enkel zijn. Woorden die in holtes van hersenen geluidloos klinken, en die dan tot je nemen. Zij gingen reeds door een fijne zeef. Dus gooi er geen verhullend filter overheen en nooit onnodig uitspreken op een virtueel toneel. Laat ze je in het donker gerust weghouden van de slaap want ze putten je nimmer uit zoals algoritmes en blauw licht dat doen. Literatuur is geen bewegende beelden noch het vervliegend commentaar daarbij. Het is verbeelding die ritmisch rammelend raakt aan de realiteit en daar mooie krassen achterlaat. Het is geen onbelemmerd door een trechter consumeren maar een suggestie van een vriend. Ze verstilt tijd en ruimte zodat jij tussen de regels door kunt dwalen en je eigen weg steeds vindt. Het zijn zinnen die generaties doorleven of op zijn minst langduriger dan slechts heel even.

Jochen Schoofs

 

Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

Vier keer per jaar publiceren zij het magazine DNG.  Sinds dit jaar verschijnt er hier vier keer per jaar een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema. Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!

 


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Publicatie in magazine DNG 

Georganiseerd door Vermeylenfonds i.s.m. Creatief Schrijven vzw 


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.