Wanderlust

Dagen
26
Uren
03
Min
05
Sec
32

Omschrijving

In de jaren 30 en 40 van vorige eeuw veroverde de flaneur de straten van Parijs. Met hoge zwarte hoed en wandelstok kuierde hij over de boulevards en pleinen. Corona heeft de flaneur in velen onder ons wakker gemaakt. Het is één van de weinige zaken die nog kunnen om de dagelijkse sleur te doorbreken. Een wandeling buiten doet deugd en brengt rust in je hoofd, waardoor er ruimte komt voor nieuwe, frisse ideeën. 

Albert Einstein zei ooit: “De benen zijn de wielen van de creativiteit.”

Ga dus op wandel, doelgericht of nog beter, verdwaal en ontdek onbetreden paden. Haal de innerlijke flaneur in je naar boven en schep daarna een nieuwe wereld op papier. 

Wandelen, flaneren is dan ook het nieuwe thema van het magazine DNG van Het Vermeylenfonds.


Kans maken op publicatie in magazine?

Schrijf een tekst over het thema ‘wandelen, flaneren’. Welke woorden associeer jij daarmee? Wat doet een wandeling met jou? Klim in je pen en doe mee. Bezorg ons je creatie van maximaal 150 woorden uiterlijk 15 mei en wie weet, prijkt jouw tekst in het volgende DNG-magazine.


Winnaar vorige editie 

Annette Akkerman won de vorige editie van de wedstrijd.  Haar tekst kun je hier lezen. 

 

Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

Vier keer per jaar publiceren zij het magazine DNG. Vier keer per jaar verschijnt er hier op Azertyfactor een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema.
Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!

Deadline

15 mei 2021


Details

Prijs Publicatie in het magazine DNG van het Vermeyelenfonds

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw i.s.m. het Vermeylenfonds