Wat we over onszelf vertellen als we over onszelf vertellen - Hooray for the Essay 2023

Omschrijving

Essaywedstrijd voor jongeren tussen 18 en 30 jaar.

Queer. Vrouw. Introvert. Neurodivers. Zevenvinker. Van kleur. Non-binair. Cisgender. Crip. Communist. ADHD’er. In welke termen definieer jij jezelf? En wat zegt dat verhaal over jezelf over de wereld waarin wij leven? In deze editie van Hooray for the Essay dagen we je uit om daarover na te denken.   

Nooit eerder deelden we zo openlijk wie we zijn met de wereld: we posten massaal selfies, sluiten mails af met persoonlijke voornaamwoorden en diagnosticeren onszelf op datingapps. We schrijven onszelf als het ware voor aan de ander: dit is hoe je mij moet begrijpen. Maar wat vertellen we over onszelf als we zo vertellen over onszelf?   

Zijn we in die zelfbeschrijving op zoek naar grip en houvast in een onoverzichtelijke wereld? Is ze een vorm van protest tegen het patriarchaat, de heteronormatieve norm, een binair denken, het kapitalistisch systeem? Een poging om samen te vallen met jezelf of om te worden wie je bent? Zijn we simpelweg trots om bij een bepaalde groep te horen, waarvan we ons vervolgens onderscheiden met een nog specifiekere beschrijving? Wat gaat er verloren als je jezelf definieert?  

Wij zijn benieuwd naar jouw perspectief en hoe de wereld van daaruit bekeken kan worden. 

Deadline: maandag 27 november (vóór 10:00)

Inzenden: gilles.michiels@rektoverso.be en claire@deburen.eu

Meer informatie: https://deburen.eu/magazine/wat-we-over-onszelf-vertellen-als-we-over-onszelf-vertellen

Regels

  • Auteurs tussen 18 en 30 jaar kunnen deelnemen aan Hooray for the Essay.
  • Jouw essay telt maximaal 2000 woorden.
  • Stuur ten laatste op maandag 27 november (vóór 10:00) jouw essay naar gilles.michiels@rektoverso.be en claire@deburen.eu.
  • Op vrijdag 15 december wordt het winnende essay bekend gemaakt tijdens de Avond van het Essay op het Festival van de Gelijkheid in Gent. 
  • De winnaar gaat naar huis met 500 euro.  
  • De jury bestaat uit Jade Corbyn (Pilar), Gilles Michiels (journalist bij rekto:verso en De Standaard), Robin Goudsmit (Scherpsteller en journalist bij Trouw),  Katrin Swartenbroux (journalist bij De Morgen en auteur van Ok dan niet) en Claire Gastmans (deBuren).  
Deadline

Afgelopen


Details

Prijs 500 euro

Georganiseerd door deBuren


Genres