Willy Bultereys poëziewedstrijd voor jongeren

Omschrijving

Hierbij nodigen we de jongeren van het eerste tot en met het zesde leerjaar van het secundair onderwijs en kunstacademies in Oost-Vlaanderen uit om één gedicht te schrijven binnen het thema 'Morgen?'. 

 

Voor het Willemsfonds is het meer dan ooit een uitdaging om op zoek te gaan naar jong talent van de Nederlandse taal, dan nog in een bijzondere expressievorm: poëzie of dichtkunst!

 

We voelen er ons evenmin goed bij indien deze kunstvorm een tanende toekomst tegemoet gaat in het besef dat de oude Grieken er ook al mee begaan waren. “Poëzie” betekent maken, scheppen, vormen. In die zin is poëzie een vorm van uit versregels opgebouwde literatuur in een esthetische eventueel ritmisch kleedje. Met andere woorden poëzie is een leuk taalspel. We zijn ervan overtuigd dat we deze creativiteit nog steeds bij onze jongeren kunnen vinden.

 

Net daarom wensen we de tweejaarlijkse poëziewedstrijd - genoemd naar Willy Bultereys - in ere te houden. Bultereys was hij onder meer voorzitter van Willemsfonds Gent (1971-2003) en ondervoorzitter van WF algemeen bestuur (1983-1993). In 2001 ontving hij de Provinciale Prijs voor Volksontwikkeling van de provincie Oost-Vlaanderen.

 

Het thema van de poëziewedstrijd is “Morgen?”. In 5 tot maximum 20 versregels filosoferen je (klein)kinderen over de toekomst. Dit zet de deur open voor creativiteit in de ruimste zin van het woord. We wensen daarom geen accenten te leggen, evenmin een richting aan te geven.

 

Wie gaat de uitdaging aan? Doen!

We wensen alle deelnemers alvast succes toe.


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Eerste prijs is een geldprijs ter waarde van 150 euro

Georganiseerd door Willemsfonds vzw


Genres


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.