Word huiscolumnist van VERZIN

Omschrijving

VERZIN, het magazine van Creatief Schrijven, begint elke editie met de woorden van een columnist. Voor het eerst kan jij je kandidaat stellen om die pagina te vullen met jouw woorden. Wil jij de lezers van VERZIN warm maken? Wil je vier keer per jaar een column pennen over een schrijfgelinkt onderwerp? Waag dan je kans. De winnaar krijgt een jaar lang het vrije woord in ons magazine. 

Elke column heeft hetzelfde thema als dat van het centrale dossier in het magazine. Dat is altijd een schrijfgelinkt onderwerp. In het verleden was dat bijvoorbeeld al autofictie, jeugdliteratuur of creatief schrijven met AI. 

 

Hoe neem je deel? 

Voor deze wedstrijd dien je twee columns in. De eerste column heeft een opgelegd thema. Dat thema is personages. Jij kiest zelf hoe je dat verweeft in je column. Het thema van de tweede column is vrij. 

 

Praktisch

  • Elke column telt maximaal 2500 tekens (inclusief spaties).
  • De deadline is 1 oktober, 23.59 u.
  • Je dient twee teksten in:
    • tekst één heeft als thema personages.
    • tekst twee gaat over een zelf te kiezen thema. Denk bijvoorbeeld aan de innerlijke criticus, zitvlees kweken, spanning opbouwen, …
  • Als we met jou in zee gaan als nieuwe huiscolumnist, dan sta je open voor eventuele feedback. Elke column komt tot stand in samenwerking met de hoofd- of eindredacteur van VERZIN. Die geeft feedback of ideeën om zo tot de best mogelijke versie van jouw column te komen.

 

Wat kan je winnen?

Jouw column verschijnt vier keer in VERZIN, in een volledige jaargang dus. Het magazine verschijnt in een oplage van 1000 exemplaren. Voor elke gepubliceerde column ontvang je een vergoeding. 

 

De jury

De jury bestaat uit redactieleden van VERZIN. De beslissing van de jury is zonder verhaal. 


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Vier columns in VERZIN, inclusief vergoeding

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.