Write Now!

Omschrijving

Wil jij je literaire loopbaan kickstarten? Ben je tussen 15 en 24 jaar? Dan is Write Now! dé schrijfwedstrijd voor jou. Van proza tot poëzie, van scenario tot spoken word-, rap- of songteksten: alle genres zijn welkom! De enige richtlijn: wie ik ben, is wat ik schrijf. Weet jij wie je bent? Schrijf het op en neem deel!

Wat valt er te winnen? Een schrijfopleiding, een MacBook, boekenbonnen én de aandacht van de literaire wereld. Auteurs die hun schrijfcarrière begonnen met een deelname aan Write Now! zijn o.a. Maartje Wortel, Lize Spits, Niña Weijers en Joost de Vries.

Het insturen van je tekst kan tot 1 april 2020 en deelname is gratis. Laat deze kans niet liggen!

De inzendingen worden (op basis van postcode) verdeeld over tien regionale voorronden, die in april en mei in Nederland en Vlaanderen plaatsvinden. De Vlaamse voorrondes vinden plaats in Antwerpen, Gent en Leuven. De eersteprijswinnaar gaat door naar de grote finale, evenals vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars die zich plaatsen met een wildcard. De grote finale vindt 28 juni plaats in Rotterdam.

Jouw deelname geeft je eveneens toegang tot een gratis schrijfworkshop.

In Antwerpen met slam poet Hind Eljadid, winnaar van de Van Dale SPOKEN Award in poëzie 2017 en beheerder van het platform ZonderWolk.

In Gent met Dorien De Vylder. Dorien werd tweede in de Write Now! wedstrijd van 2012, won diverse poëziewedstrijden en publiceert in literaire tijdschriften.

In Leuven met Jens Meijen. Jens is de auteur van de pakkende poëziebundel Xenomorf. Hij werd in 2016 één van de twee jongste Dichters des Vaderlands.

Regels

Deelnemen aan Write Now! 2020 kan alleen als:

  • je niet jonger dan 15 en niet ouder dan 24 jaar bent op 31 maart 2020;
  • je inzending in de Nederlandse taal is geschreven;
  • je inzending maximaal 2.000 woorden, of maximaal 8 gedichten* bedraagt;
  • je tekst niet eerder gepubliceerd is door een literaire uitgeverij of een erkend (online) magazine;
  • je nog niet gedebuteerd bent bij een literaire uitgeverij;
  • je niet vaker dan twee keer de eerste prijs bij een voorronde van Write Now! hebt gewonnen;
  • je niet al een keer de eerste prijs in de finale hebt gewonnen;
  • je geen medewerker of stagiair bent van Passionate Bulkboek of op een andere manier inhoudelijk betrokken bent bij Write Now! (bijvoorbeeld als jurylid).

* Dit is voor een jury het ideale aantal om je zo goed mogelijk te beoordelen.

De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario, songtekst – alle vormen zijn toegestaan!
Als je meedoet aan de wedstrijd, heeft Write Now! het recht jouw inzending te publiceren in print, als e-book en online.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs een MacBook, deelname aan de Lage Landen Schrijfweek van Stichting Beter Schrijven, optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival en de publicatie van het winnende verhaal op Hebban

Georganiseerd door Passionate Bulkboek