Haiku's over de oorlog

24 apr. 2014 · 593 keer gelezen · 0 keer geliket

Haiku’s over de Oorlog

 

foto van man in uniform

hangt na te trillen

Verdwenen gevel

In moeders armen

tranen vallen

op bleek kindergezichtje

Na het luchtalarm af

overlevenden uit schuilkelders

bezweet en bevend

 

Lijken op karren

moeders hand voor mijn ogen,

gruwelijk geweld

 

Uit het treinraam

slingert militair dood kind

blonde haartjes wapperen

 

terug van het slagveld

soldaat slaapt door alles heen

bloedrood kleurt het verband

 

Weer vallen er bommen

we houden de adem in

ook angst stinkt

 

Drommen zwarte vogels

ontlasten dood en vernieling.

Verminkte en dode burgers

 

Gesneuvelde officier

nutteloos naast hem geweer.

Zinloze slachting

 

In loopgracht modderrand

ligt vermorzeld hoornblazer.

Geen enkel schot meer

 

Spetterend vuurwerk

nadat het huis is ingestort

bloedrood puinstof

 

 

 

 

 

Tanga

 

Dorp in Beieren

en de boer die ploegde voort

zilveren vleugels

mitraillettengeratel

dood in eigen schaduw boer, paard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rhéa van der Vloet

Chronos_sylvia@hotmail.com

O477/512790

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

24 apr. 2014 · 593 keer gelezen · 0 keer geliket