Heet zomersgedicht

Katicane
16 sep. 2014 · 0 keer gelezen · 0 keer geliket

De stad houdt z'n warmte gestriemd tussen de gespen.

Onze tenen als zwamworstjes, ze ontsieren vettig de straten.

Dezelfde straten die op sommige dagen als koelrekken ogen.

Dit enkel voor Gentse luie poesjes.

Afkoelend hun dartele pootjes.

Maar niet vandaag.

Vandaag sneuvelde de laatste schaduw uren geleden.

De laatste waterdruppels werden verkwist.

Net zoals het zweet op ons lijf,

die ons begroette op plekken waarvan ik niet wist dat dat kon.

Langzaam neem ik een trek van de laatste cybertuinplant,

slink ik doorheen mijn roes.

Met de hersencapaciteit van een gaargekookte Oostendse garnaal sleep ik mezelf naar bed.

 

verlossing    verlossing   verlossing    afwachten

 

Naakt gespreid als een zeester leg ik me te condenseren.

 

wachtend op de koelte

wachtend op de koelte

wachtend op jou

                                                                                                  beiden ver te vinden

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

Katicane
16 sep. 2014 · 0 keer gelezen · 0 keer geliket