Nieuwjaarsbrief voor kinderen 3de studiejaar - 4de studiejaar ( kinderpoëzie) (DE KOK)

11 okt. 2017 · 53 keer gelezen · 0 keer geliket

 

Liefste ( naam)

 

Was ik maar een meester-chef

Jeroen Meus of Sofie Dumont,

dan toverde ik uit mijn geruite keukenschort

een luchtig gebakje rond

 

Dan werkte ik in de keukengloed

onder een warm glanzend avondlicht

aan een zoetverrukkelijk dessertje

met 2018 kaarsjes - licht

 

Dan bakte ik met veel liefde

een luchtig en gezond biscuit

een kraakwitte meringue

wat schuimig geluk, zoals je ziet

 

Helaas … ik ben geen meester-chef

geen Jeroen Meus of Sofie Dumont

Ik tover uit mijn keukenschort

enkel een aangebrand koekje rond

 

 

MAAR … met mijn spuitzakje geluk

zo met dat piepklein tipje af

schrijf ik in gesmolten chocolade

je bord vol woorden - maf

 

Woorden van graag-zien, van alle 

moois en zoet

van pareltjes geluk, van crème de framboise liefde

zoals het moet!

    

van suikerfiguren dromen

een leven als goed geklopt beslag

van zorgen zonder klontertjes

en DAT omdat ik je mag

 

Zo heb ik nog 100-den andere woorden

Maar ik verklap die lekker niet

Ik verdeel die over 365 bordjes

 Je merkt ze zeker op als je goed kijkt en ziet!

 

 

 Liefs

 

Van je chocoladekrul,

 ( plaatsnaam) , 1 januari 2O18

                                    ( Naam)

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

11 okt. 2017 · 53 keer gelezen · 0 keer geliket