Nieuwjaarsbrief voor kinderen 3de studiejaar - 4de studiejaar ( kinderpoëzie) Titel : WANNEER...

11 okt. 2017 · 0 keer gelezen · 0 keer geliket

WANNEER…

 

 

Beerke  Bram  zijn witte vachtje likt

En Tante Vos  haar “veren-truitje” breidt

Wanneer Pol de Mol weer blind-date skiën gaat

En Truus Eekhoorn haar flanellen nootje spreidt

                        

Wanneer die kaalkopbomen hun geeloranje muts afzwieren

En grassprietjes zich kronen met kristallen dauw

Wanneer de winterfee weer sierlijk schaatsen gaat

En meren spiegelkraken van de kou(w)

 

Wanneer de aarde als een bevroren slagroomtaart onder een wit plaidje knort

En sterren twikkelend knipogen naar de maan

Wanneer de engeltjes in gouden koetsen draven

Om naar die o, zo stralende prinses te gaan

 

DAN vang ik speciaal voor jou

die mooie zilv’ren maan

en laat die lekker vliegeren

Met 2018 lieve wensen aan

 

Wensen van graag-zien, van alle moois en zoet

Van teder- teder troetelen,  van liefde zoals het moet

Van geen vage beloften - geen ruzie zonder meer

Geen oorlog en ellende, maar vrede keer op keer

 

Zo heb ik nog 100-den andere wensen

Maar ik verklap die lekker niet

Ik verdeel die over 366 dagen

Je merkt ze zeker op als je goed kijkt en ziet !

 

 

Je lieve maanvangertje, (naam)

 

(plaatsnaam) , 1 januari 2018

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

11 okt. 2017 · 0 keer gelezen · 0 keer geliket