Charmes

Layla Clarke
13 mei 2017 · 0 keer gelezen · 0 keer geliked

En of alles nog steeds perfect is. Of alweer perfect is, laten we het zo zeggen. Hij ziet mij graag, denk ik. Misschien twijfel ik daar net aan omdat ik het niet kan geloven. Maar ik voel het, ik kan het niet meer ontkennen. Alles wordt moeilijker te negeren, hoe hard ik hem mis als hij er niet is, hoe graag ik hem zie, hoe gelukkig ik word als hij naar me lacht,... Ik haat het dat ik hem zo hard mis. Alles draait rond hem, ik denk aan niets anders en voel me minder gelukkig als hij er niet is of als ik even niets van hem hoor. Ja ik hoor je al denken dat ik blij mag zijn met hoe alles gelopen is en geloof me, dat ben ik ook. Maar zelfs in deze situatie lukt het me niet om echt van alles te genieten, lukt het me niet om me nooit meer verdrietig te voelen. Dat voel ik net meer omdat ik nu weer iets heb dat ik zo snel kan kwijtgeraken. Ik wil hem smeken me niet te kwetsen, want ik weet dat hij dat zou kunnen. Niet om mij pijn te doen, maar ik weet dat hij eerder voor zijn eigen geluk zou kiezen als ik hem toch niet zo gelukkig maak als hij gehoopt had. Dat kan ik hem natuurlijk niet kwalijk nemen.

 

Het is ondertussen al twee weken geleden dat ik nog eens tegen hem aan kon kruipen, al die liefde in me kon opnemen en m'n batterijtjes daarmee kon opladen. Dat is het probleem denk ik, mijn energietank is even leeg. Ik doe niets liever dan mijn energie in hem steken en mijn best doen om hem tevreden te stellen en daarmee mezelf ook, ook al vraagt dat veel van me. Die energie krijg ik dan elk weekend als ik even bij hem kan zijn. Ik voel dat ik op ben. Ik voel dat ik hem nodig heb en dat ik anders weer een lange week tegemoet ga. 

 

Ben boos hoor, op mezelf, dat ik alles weer veel ingewikkelder moet maken dan het is. Laat me gewoon even klagen, alsjeblieft. Iedereen in mijn omgeving is me zo beu. Al mijn gezaag over Nick. Ik merk het en ze zeggen het me ook steeds vaker. Daar kruipt mijn energie dan ook in.

 

Voor de laatste keer nu, beloofd: Alsjeblieft, help me me sterk te houden en vertrouwen te hebben. Help me de liefde die ik wel krijg te ontvangen en niet enkel te zien wat ik niet heb. En geef hem een duwtje om mij wat meer bevestiging te geven, want ik heb het nodig. Ik heb hem nodig, een klein beetje veel.

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver en help je hem verder op weg.

Layla Clarke
13 mei 2017 · 0 keer gelezen · 0 keer geliked