Liefste ( naam)
Was ik maar een meester-chef
Jeroen Meus of Sofie Dumont,
dan toverde ik uit mijn geruite keukenschort
een luchtig gebakje rond
Dan werkte ik in de keukengloed
onder een warm glanzend avondlicht
aan een zoetverrukkelijk dessertje
met 2018 kaarsjes - licht
Dan bakte ik met veel liefde
een luchtig en gezond biscuit
een kraakwitte meringue
wat schuimig geluk, zoals je ziet
Helaas … ik ben geen meester-chef
geen Jeroen Meus of Sofie Dumont
Ik tover uit mijn keukenschort
enkel een aangebrand koekje rond
MAAR … met mijn spuitzakje geluk
zo met dat piepklein tipje af
schrijf ik in gesmolten chocolade
je bord vol woorden - maf
Woorden van graag-zien, van alle
moois en zoet
van pareltjes geluk, van crème de framboise liefde
zoals het moet!
van suikerfiguren dromen
een leven als goed geklopt beslag
van zorgen zonder klontertjes
en DAT omdat ik je mag
Zo heb ik nog 100-den andere woorden
Maar ik verklap die lekker niet
Ik verdeel die over 365 bordjes
Je merkt ze zeker op als je goed kijkt en ziet!
Liefs
Van je chocoladekrul,
( plaatsnaam) , 1 januari 2O18
( Naam)