Tip van de week

12/06: ’spinrag’ van Amanda Allesie

Kristof Devos maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen, poëtisch of eigenzinnig. Het werk van Kristof werd meermaals vertaald, je vindt zijn boeken onder andere in China, Mexico en de VS. Zijn illustraties werden onder andere tentoongesteld in Zuid-Korea en Maleisië en werden meermaals internationaal bekroond. Kristof is ook de host van Podlood, een podcast over illustratie.


Kristof Devos
tipt deze week ’Spinrag’ van Amanda Allesie.

"Ik weet niet wat het is met ‘Spinrag’. Het ontbreken van hoofdletters en de aanwezigheid van dubbele spaties wijst op een slordige schrijver. Alsof de woorden neergegooid werden om ze vervolgens alleen achter te laten. Een hond aan een boom gebonden langs de snelweg.

En toch, bij ‘Spinrag’ denk ik eerder aan een schrijver die het in een roes geschreven heeft. Misschien zat ze dit zelf in die avondzon te tikken op het onhandige toetsenbord van haar mobieltje, en had de man uit het ultrakort verhaal een reden om vals te zingen. Het blijft gissen, maar het blijft ook haken. Dat maakt me op z’n minst nieuwsgierig."