Tip van de week

16/03: 'Tweet tweet' van Attendant Moon

Na een academische carrière aan de Ugent en Vlerick Business School is Marc Buelens sinds 2014 schrijver. Schrijven is zijn passie. Vroeger vooral non-fictie, maar nu ook fictie. Hij schrijft graag samen met anderen. Schrijven kan zo'n eenzaam beroep zijn. Hij is daarom ook bijzonder blij dat hij met zijn twee broers een luchtige roman heeft geschreven over hun vader: 'Drie zonen, chocolade en een cheque'.
Marc Buelens is docent ‘slimme non-fictie schrijven’ en ‘hoe begin je aan een boek’ bij Creatief Schrijven. Aanstaande zaterdag 19 maart geeft hij een workshop op het non-fictiefestival FAAR in Oostende. 


Marc Buelens tipt deze week 'Tweet tweet' van Attendant Moon.

"Spelen met taal en inhoud. Het kort houden. Wat mag een lezer meer verwachten? Een boek hoeft niet dik te zijn om voor leesplezier te zorgen. Een tekst hoeft niet lang te zijn om te schitteren. En zovele binnenpretjes. Verwijzing naar het symbool van Twitter, even lachen met de commercie (mag het waar mee zijn?), je boodschap in het keurslijf van een aantal karakters wringen.

En de auteur verdient een dubbele prijs als hij of zij er ook de verwijzing ingestopt heeft naar 'The painted bird'  van Jerzy Kosinski, een boek dat je heel vaak als voorbeeld aantreft in boeken over creatief schrijven. 

Ach ja, ook lofzangen zijn best niet te lang."