Tip van de week

21/09: 'Meeuw' van Sarah

Siebrand Craeynest is een MC, podiumdichter en organisator uit Kortrijk, ergens tussen rap en poëziepodia in. Na omzwervingen doorheen het hiphop- en slamlandschap stond hij mee aan de wieg van de Gentse Poëzievereniging Auw La, de Gentse Hip Hop Concepten 'Harde Velden & Blaisbattle' en België's eerste Hip Hop Centrum 'De Stroate'. Een delegatie van De Stroate is op maandagavond 26 september te gast op de openingsavond van het WK Poetry Slam


Siebrand Craeynest
tipt deze week 'Meeuw' van Sarah

"Het is makkelijk om (te) veel te schrijven met weinig woorden. 
Het is moeilijk om met weinig woorden veel te beschrijven.

Hier doet Sarah juist dat. Ik herlas de 7 woorden meermaals en kon er me telkens een ander beeld bij halen, telkens een andere interpretatie aan toevoegen. Leuk. Zeker wanneer ik een woord als “Einder” ga opzoeken in een woordenboek, omdat je zo ergens wel weet wat het betekent maar stiekem toch helemaal geen nuance wil missen.

Hoe dan ook, wat mij vooral pakte in dit gedicht is dat het - in een eerste oogopslag - heel simpel lijkt (en misschien is het dat ook), maar het de lezer zoveel mogelijkheden geeft om te interpreteren. Ik projecteerde in m’n hersenpan toerisme-scenario’s op de pier van Blankenberge.  Zag politici als kwebbelende meeuwen in een wereldrijk in verval.  Vooral een visie van het worstelen met taal en de werkelijkheid. 

En wanneer doen we een feestdag voor het afkappingsteken?"