Tip van de week

27/10: 'als ik naar je zwijg' van Lena_Marlena

Tine Bergen gelooft dat verhalen voor mensen kunnen zorgen en ze vormen dan ook de rode draad in wat ze doet. Als freelancejournalist schreef ze de verhalen van anderen neer, als (jeugd)auteur verzint ze de verhalen zelf. Tine heeft daarbij een voorliefde voor spannende verhalen met een stevige psychologische bodem. ‘Vissen praten niet’ stond op de shortlist van de Hercule Poirotprijs in 2019. Haar laatste thriller ‘Zullen we het liefde noemen?’ onderzoekt hoezeer liefde is wat we ervan maken. Met ‘De spookspeurders en de moestuinvandalen’ begon ze dit jaar aan een kinderreeks met spannende én grappige verhalen.
Tine Bergen geeft op donderdag 4 november een lezing over 'De psychologie achter psychologische thrillers'.  Van harte welkom op de stand van Creatief Schrijven vzw op het nieuwe boekenfestival LEES!. 

Tine Bergen tipt deze week als ik naar je zwijg van Lena_Marlena.

"Ik heb in mijn bureau een houten bankje waarop ik mooie zinnen verzamel. Deze zin past
daar zeker op. Omdat hij zo mooi tegengesteld is. Niks zeggen kan heel veel zeggen. Omdat hij ook verwachtingen oproept. Wat gebeurt er dan, als ik naar je zwijg? Wat moet er gebeuren voordat ik naar je zwijg? ‘haal de spellingsfouten uit mijn gedachten’ volgt er. En ook dat vind ik heel mooi gezegd. Soms zijn er geen woorden en zwijg je beter. Of zwijg je uit pure onmacht. Die vraag (dat bevel?): help me beter zwijgen/zeggen, maakt me nog meer nieuwsgierig naar wat er speelt tussen deze twee mensen.

De foto die bij de tekst staat, met de mond die verborgen is in de kraag van een trui en die ogen die zo verschrikkelijk hard kijken, is een aanvulling die me ook doet denken aan mensen die mompelen of zichzelf wegstoppen zodat ze vooral niks moeten zeggen, niks echt moeten uitspreken.

Ik blijf nog een beetje op mijn honger zitten in het middenstuk dat voor mij nog meer vragen oproept: die ‘ontluikten’ waarom staat die als enige in de verleden tijd? Maar ik zwijg daar verder heel graag over, om te kijken wat er gaat gebeuren als ik naar je zwijg, Lena_Marlena."

 

foto: 135 mm Leuven

Gepubliceerd op

27 okt. 2021