Tip van de week

28/02: 'Ochtendspits' van Margareta Juta

Kristien Hemmerechts is auteur. Deze week verschijnt haar meest recente boek 'Van ver gekomen', waarin ze vertelt hoe ze zich als andersdenkende sinds drie jaar weer gekoesterd voelt in Gods hand.


Kristien Hemmerechts
tipt deze week 'Ochtendspits' van Margareta Juta.

"Er staan veel teksten en tekstjes op de website, meer dan ik heb gelezen, maar ik werd telkens weer getroffen door de haiku’s van Margaretha Juta. Zelf heb ik nog nooit een haiku geschreven, ik denk ook niet dat ik het zou kunnen, ik heb ook niet een speciale voorliefde voor het genre, maar die van Margaretha Juta vind ik bijzonder geslaagd vanwege – uiteraard – hun bondigheid in combinatie met een zekere raadselachtigheid én originaliteit.

Elke haiku van haar roept een beeld op én dwingt me om er even bij stil te staan. Het zijn doordenkertjes, uitnodigingen om iets anders te bekijken. Naast 'Ochtendspits' is deze ook mooi:

"Met mijn dochters
in het warmwaterbad even
weer in verwachting."

Die enkele woorden roepen veel op, less is hier more, en ik hou erg van het less is more, van het wonderlijke vermogen van woorden om met weinig veel op te roepen. Mooi gedaan!"

 

Copy foto: Jef Van Eynde