Tip van de week

Winnaars gedichtenparcours '10 jaar Klankenbos'

Musica daagde schrijvers en dichters uit om op een treffende manier het luisteren te verwoorden en te mijmeren over de relatie tussen mens, klank en omgeving. Musica lanceerde deze oproep op Azertyfactor naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Klankenbos, een unieke verzameling klankkunst in openlucht in het Provinciaal Domein Dommelhof te Neerpelt.

Uit meer dan 350 inzendingen uit België en Nederland kozen juryleden Maud Vanhauwaert (dichteres en winnares publieksprijs Herman de Coninckprijs), Virginie Plateau (Recto:verso) en Paul Craenen (directeur Musica) acht gedichten:  ‘De mug’ van Kaat de Jong (NL), ‘Echolocatie’ van Annelies Vanherck (BE), ‘HAIKU’ van Rolf Clason (NL), ‘Lettergreep’ van Tijl Nuyts (BE), ‘Imaginary Good Guy’ van Martin Carrette, ‘Het laat zich niet vangen’ van R.M. van Dobben (NL), ‘Polygoonbos’ van Rik Dereeper (BE) en ‘SMALLER MAKEN’ van Marcus Yrzun.

Deze teksten krijgen een permanente plaats in een gedichtenparcours door Klankenbos. Musica presenteert de winnende gedichten tijdens een publieksmoment op zaterdag 28 maart 2015 om 16u. Maud Vanhauwaert zorgt voor onverwachte interventies in dialoog gaan met de klankinstallaties van Klankenbos.

Gepubliceerd op

19 mrt 2015