Isolement en creativiteit

Omschrijving

De lockdown, voor de ene een vloek, voor de andere een zegen, leidde tot een golf van creativiteit. Hoe heeft de lockdown de kunstwereld en cultuur (positief) beïnvloed? Welk effect had de opgelegde isolatie op diverse kunstvormen? Zijn er nieuwe hybride werkvormen, projecten, initiatieven, communicatievormen ontstaan? En blijven die ook bestaan? En hoe heb jij als schrijver, dichter of kunstenaar de lockdown ervaren en op welke creatieve manier heb je hierop een antwoord gegeven? 

Laat je inspireren door dit thema en klim in je pen. 

 

Kans maken op publicatie in magazine?

Schrijf een tekst over het thema ‘isolement en creativiteit’. Bezorg ons je creatie van maximaal 150 woorden en wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in het volgende magazine DNG van het Vermeylenfonds.

 

Winnaar vorige editie

Hanneke Middelburg won de vorige editie met als thema 'Wanderlust'.  Haar tekst ontdek je hier.

 

Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

Vier keer per jaar publiceren zij het magazine DNG.  Sinds dit jaar verschijnt er hier vier keer per jaar een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema. Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!


 

 


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs publicatie in magazine DNG

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw i.s.m. het Vermeylenfonds


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.