Als ik eens...

17 aug. 2016 · 0 keer gelezen · 0 keer geliket

Als ik eens...  als ik ooit... of had ik maar...

 

Vaak begint terugblikken op wat voorbij is of vooruitkijken naar wat nog moet komen met deze gedachten maar ze leiden ons af van waarover het zou moeten gaan nl vandaag, nu, het moment.  Toch betrap ik me er ook af en toe op dat ik tijdens nachtelijke hersenwandelingen afdwaal en de geschiedenis wil herschrijven of dat ik onrealistische veel te ambitieuze toekomstscenario's opmaak. Op een van mijn nachtelijke mijmeringen ging ik 20 jaar terug en zocht ik een antwoord op de vraag die je me stelde tijdens onze laatste ontmoeting.  Waarom?

Ik weet nog dat ik toen overtuigd "ik weet het niet": antwoordde.  Dat was een eerlijk antwoord.  Maar met dat stompzinnig, eerlijk antwoord schoot je niks op en die 4 woorden maakten je boos, machteloos en verdrietig.

Ik heb je nadien nooit meer gezien of gehoord.  Geen woord, geen briefje tussen de ruitenwissers.  Geen "toevallige botsingen" op de meest onwaarschijnlijke plekken. Geen telefoontje.  Geen niets....

10 jaar wel of net toch weer niet hadden jou en mij geen goed gedaan en hadden je wellicht gedwongen tot een beslissende keuze.  Een keuze die vast noodzakelijk was om mij uit je vezels en vanonder je vel te krijgen.  Keuzes die ik niet kon maken.

Ik ben blijven worstelen met je laatste vraag. Waarom? Waarom niets?  Wij soulmates for life.  Gelijkgestemde, stapelzotte, hopeloos verliefde zielen voor elkaar bestemd tot het einde der tijden?

Ik wist het niet ....

Vandaag 20 jaar later weet ik het wel maar vraag ik me af of een antwoord er nog wel toe doet.  Laat je een herstelde achilleshiel niet best ongeroerd of zou je er alnog mee gebaat zijn een antwoord te krijgen? Zouden we dan...?

En dan bedenk ik me dat afdwalen in mijn gedachten me maar afleiden van waar het moet over gaan en dat is vandaag, nu, het moment. De geschiedenis is geschreven en verandert niet meer tenzij in slechte amerikaanse jaren 80-films.

Maar als ik morgen de lotto win.... of als ik in pensioen ben...of als ik morgen toevallig tegen je aan bots op een braderij...  dan...   dan misschien?

 

<object id="__symantecPKIClientMessenger" style="display: none;" width="300" height="150" data-extension-version="0.5.0.161" data-supports-flavor-configuration="true" data-install-updates-user-configuration="true"></object>

<object id="__symantecPKIClientMessenger" style="display: none;" data-install-updates-user-configuration="true" data-supports-flavor-configuration="true" data-extension-version="0.5.0.161"></object>

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

17 aug. 2016 · 0 keer gelezen · 0 keer geliket