Jezelf heruitvinden. Januari is er de ideale maand voor. Een wit doek. Of een wit scherm, mijn telefoon. 

 

Pinterest suggereert een nieuw bord aan te maken. Zonet prijkte op mijn wall nog het perfect-relaxte huis, healthy food, roadtrips en als klapper, een trouwfeest (half industrieel, half natuur). Modern Country Wedding noemde ik het. 

 

Uren heb ik geïnvesteerd in mijn imaginaire droomwereld. En nu is het in 1 klap weg en ben ik blij, opgelucht en een beetje triest tegelijk. 

 

Want ik eet wel overnight oats, home made burgers en guacemole, maar ook frieten van de frituur, met zoete mayonaise, voor de TV. Waar al eens geknoeid wordt op de zetel (die oranje en hip is, op een relaxte manier obviously..). 

 

Want we gaan ook soms op roadtrip met de jeep (die geen Wrangler is) en de tent (die geen daktent is). En na 4 dagen niet douchen nemen we geen foto's meer van onszelf. Maar wat hebben we lol en wat eten we worstjes bij het vuur (soms verbrand). 

 

En ik ga ook niet trouwen. Want niemand heeft mij gevraagd. 'Als hippies' zei ik tegen de dame op burgerzaken die vroeg of we wettelijk samenwoonden dan wel getrouwd? 

 

En dat is prima zo. Ik kwam erachter dat het Modern Country Wedding een heel loyale compromis was tussen de vriend en ikzelf. Een compromis die al veel meer richting de vriend leunde als naar mezelf. Zonder dat hij weet dat deze compromis zelfs maar bestaat. En dat willen we niet. Geen toegevingen in mijn imaginaire droomwereld. 

 

Tijd voor een nieuw egoïstisch bord. Dat is 2018. Helemaal voor mezelf. Tijd genoeg om na te denken wat daar op zal komen te staan.  

 

Geschreven door Evelien op 24/01/2018 - laatst aangepast op 21/10/2018

Deze pagina is enkel toegankelijk op een groter scherm.

Home