Novemberpoëzie -dag 1 -Winteruur

1 nov. 2021 · 44 keer gelezen · 1 keer geliket

Op de tafel woont een zooi en de was

ligt nat te wachten naast de keuken

waar het kookvuur dient gedoofd.

De vuile kopjes borden pannen

spelen Jenga.

Eén kopje en glas verloren

nog voor ze de stapel bereikten.

Er moet nog brood gekocht

voor bij het beleg en het vuilnis

moet naar buiten.

 

Het kookvuur brandt zich aan

mijn vinger en als de kraan drupt

moet ik denken aan een liedje uit een film.

De vriend die ik bel weet vast welke ik bedoel.

Terwijl we praten, regent het ideeën

en moet mijn vinger nog onder de kraan.

 

Winteruur voelt als een uur langer dus alle tijd

om nog iets te doen.

In de maand november schrijf ik elke dag

één gedicht.

Nadat ik het kookvuur heb gedoofd.

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

1 nov. 2021 · 44 keer gelezen · 1 keer geliket