Novemberpoëzie - dag 11 - Afantasie

11 nov. 2021 · 22 keer gelezen · 0 keer geliket

Bijten in een zure appel terwijl je met blote voeten

door de golven loopt met zicht

op de zonsondergang, zie je niet

bij het lezen van deze zin.

 

Bijten in een rotte appel terwijl je met blote voeten

door slijk loopt met zicht

op lijken op een hoop, zie je niet

bij het lezen van deze zin.

 

Afantasie, leg je me uit.

Je ziet het niet,

proeft, ruikt, hoort, tast in het duister

in je hoofd dat zich niets inbeelden kan.

Soms heeft dat voordelen.

 

Dit gedicht is voor jou;

er hoort een opdracht bij.

Lees volgend lijstje langzaam hardop

en proef de letters in je mond.

 

Rozenbottelmarmelade

Chocoladedruppels

Vlierbloesemlikeur

Suikerspinwolken

Krakelingenkamperfoelie

Framboosvuurvlinder

Lispeldoornvloed

Vroziebolsterzuur

Gloedsplinstering

Kolistruvelblauw

 

Was het lekker?

Of begrijp je niet wat ik daarmee bedoel?

Laat dan maar zo, het geeft niet.

 

Zullen we naar zee

voor golven en koffie met appeltaart?

Vertrouw me, je zal zien

 

hoe heerlijk dat is.

 

 

(Voor B)

Afantasie werd pas in 2015 ontdekt. Naar schatting heeft 2 à 3 percent van de bevolking dit, hoewel ze het zelf niet altijd doorhebben.

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

11 nov. 2021 · 22 keer gelezen · 0 keer geliket