Novemberpoëzie - dag 17 - het nut

18 nov. 2021 · 28 keer gelezen · 0 keer geliket

In de winter van 2011 reed ik in Gent

mijn auto vast in de modder. Na het takelen

at ik in een restaurant garnaalkroketten.

 

In de toneelzaal achter het doek

kreeg in ik december 1997 mijn eerste kus.

Ik vroeg of hij het zou vertellen aan zijn vrouw.

 

In 1992 vertrok mama naar de winkel

en rinkelde de telefoon. De onbekende

vroeg of ik al ooit een naakte man had gezien.

 

Op een avond in 1990 moest ik van mama

de ambulance bellen. Mijn zus was ziek

en ik het wist het telefoonnummer van de 900 niet.

 

Vandaag droeg ik een rode trui,

kocht ik chocolade op de markt

en ging mijn fietslicht stuk.

Een dag die zal opgaan

 

in de massa als de talloze

binnenvouwen van een plooirok.

Wat anders is poëzie

dan het uitwaaieren van de zoom.

 

 

 

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

18 nov. 2021 · 28 keer gelezen · 0 keer geliket