Novemberpoëzie - dag 2 - Rapunzel

2 nov. 2021 · 28 keer gelezen · 1 keer geliket

Vijf hoog in zijn toren zat Rapunzel opgesloten.

Zijn haar knipte hij jaren geleden al af.

Het groeide nooit meer lang

en in haarklimmen was ik sowieso nooit goed.

 

Toch leek een rol als ridder me wat

dus zocht ik naar draken.

Die vond ik onder mijn bed

en in de brievenbus.

Spinnen en facturen

die ik wisselde van plek.

Dat volstond voor een pantoffelheld.

 

Toen bracht ik soepgroenten naar Rapunzel.

En chocola want ridders zijn lief.

Rapunzel verdikte een beetje

en ramde na tien dagen de deur in.

 

Nu leven we nog even en tevreden.

Rapunzel maakt soep en vlechtjes

in zijn haar dat toch weer groeit, 

voor de zekerheid en andere ridders.

 

Zelf kocht ik een nieuwe brievenbus.

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

2 nov. 2021 · 28 keer gelezen · 1 keer geliket