Novemberpoëzie - dag 21 - Breekbaar

21 nov. 2021 · 27 keer gelezen · 0 keer geliket

Op de schouw staan glazen stolpen

opgeblonken, met daaronder

alles waar ik van hou.

 

Mijn favoriete knuffelkonijn,

de halsketting met gelukssteen,

het prentenboek met de ijsbeer.

 

Mijn zwart gelakte schoentjes,

alle liefdesbrieven van Milan,

aardbeienijs met sprinkels.

 

Mama en papa, zusje Saar.

Meester Stef van het tweede,

Milan zelf en Sinterklaas.

 

Op zondag wordt alles gelucht.

Iedereen mag buiten spelen.

Tikkertje tot het donkert.

 

Dan geef ik iedereen nog een knuffel

die zo breekbaar is dat we het erover eens zijn:

onder een stolp is het veiliger.

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

21 nov. 2021 · 27 keer gelezen · 0 keer geliket