Novemberpoëzie - dag 26 - Lorelei

26 nov. 2021 · 19 keer gelezen · 0 keer geliket

In een betonblok aan zee is een man met schetsboek

in de weer; nipt van een kop thee. Zwart

staat het water hem aan de lippen.

Ook vannacht tekent hij nooduitgangen.

 

Een kamer verder slaapt een vrouw.

Tussen vier heilige muren,

houdt zij twee plekken warm.

Haar rust een raadsel voor anderen

 

die zouden schreeuwen:

Wacht op mij!

Neem me mee overzee

of daar waar je ’s nachts in verdwijnt.

 

Nooit zal Lorelei zo rustig slapen.

Zij moet waken voor wie haar zoekt

’s nachts op zee of elders

bij een kop thee.

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

26 nov. 2021 · 19 keer gelezen · 0 keer geliket