Novemberpoëzie - dag 29 - De juf is een koe

29 nov. 2021 · 22 keer gelezen · 0 keer geliket

Zo vindt Karolientjes kwaadheid een uitweg op papier.

De aanleiding een slechte toets.

Bij het lezen van die woorden valt de juf

haar mond open. Geluid komt er niet.

 

Strenge juffen vind ik eng.

Vriendinnen overstuur nog erger.

Om Karolientje op te beuren

herhaal ik stiekem op een briefje:

DE JUF IS EEN KOE

Wat zullen we in de speeltijd lachen

om het herkauwen van die woorden.

 

Een hand grist het briefje weg.

De juf roept rood:

Dat Karolientje kwaad was, kon ik begrijpen

maar jij hebt geen reden om dit te schrijven.

Straf en een agendanota.

 

Karolientje had het mis.

Koeien zijn lief,

juffen oneerlijk!

 

 

* naar waargebeurde feiten

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

29 nov. 2021 · 22 keer gelezen · 0 keer geliket