Novemberpoëzie - dag 5 - Citroentaart

5 nov. 2021 · 29 keer gelezen · 0 keer geliket

Adriaan groet jarig de dingen:

dag keuken, dag stoel,

dag spiegel, dag smoel,

dag moeder met de frons.

PLONS PLONS

in het afwaswater.

Het buitenland op slot

en geen werk in de seksshop.

Feesten is voor later.

 

Deur uit, straat op,

trein in, Brussel stop.

Zijn groene hoed op kop.

Een stad met plek voor jarig zijn.

Een stad met plek.

Een stad.

 

Porto in het zeebeest.

Walrus, walvis, what is

in a name.

Sysyphus, Adriaan of Wittgenstein,

logisch of absurd,

verjaren of verdagen.

De slotsom blijft gelijk:

van leven gaan we dood.

Tot dan is er citroentaart,

en liefst een hele HOOP.

 

(verjaargedicht voor Adriaan met verre knipoog naar PVO)

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

5 nov. 2021 · 29 keer gelezen · 0 keer geliket