Novemberpoëzie - dag 7 - Schaarste

7 nov. 2021 · 20 keer gelezen · 0 keer geliket

Gisteren verjaardagstaart gekocht.

Dat duurde een tocht door de stad

eer we één vonden het verjaren waardig.

Dat ze voor zes bedoeld was deerde niet.

Ik besloot: je mag zes keer

jezelf verwennen als niemand anders het doet.

Nooit eerder likte citroenschuim

zo gretig aan een mes.

 

Vandaag is niemand jarig dat ik weet.

Wie eet alleen?

Wiens paraplu ging stuk?

Wie weent om een dode merel in het gras?

Iemand?

 

Natuurlijk gaat het om dat teveel 

in mij voor jou.

 

Ik groei weer armen die zich zo zacht

om je pijn heen willen vouwen.

Verlangen ons te omcirkelen

als kringen in het water

tot ook ik

omsloten word.

 

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

7 nov. 2021 · 20 keer gelezen · 0 keer geliket