Novemberpoëzie - dag 9 - Goudlokje

9 nov. 2021 · 21 keer gelezen · 0 keer geliket

Soms ziet ze haar droomhuis.

Onder klimop hangt een bordje te koop

maar die belofte blijkt verjaard.

Onbewoonbaar. Uiteraard

kruipt ze door een raam naar binnen.

 

Onder dikke lagen (dode!) spinnen en stof

ligt een bed haar als gegoten.

Op de tafel een stapel borden

met een hoek af.

Tapijten met rafelrandjes

en een trap die het midden houdt

tussen kraken en kreunen.

 

Weten dat ze niets kan breken

wat van waarde is. Haar gouden lokken

wappert ze door het huis

als om schoon schip te maken.

 

Spiegel oh spiegel,

middenin verval is zij

met gemak

prinses van het bal.

 

 

 

 

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

9 nov. 2021 · 21 keer gelezen · 0 keer geliket