Novembervers -25- een liefdesgedicht

26 nov. 2022 · 10 keer gelezen · 0 keer geliket

Een liefdesgedicht schrijven kan met wat 

voor de hand liggend is. Een stukje huid. 

Waar inktlijnen een spoor trekken 

van je linker- naar je rechterkamer

als een brug over de Styx. Hier lopen

twee broers tussen leven en dood.

Een kant kiezen lukt jou niet.

 

Ik denk ook aan dat negatief 

van een Melkweg op je dij.

Door mij romantisch bestempeld.

Voor jou misschien een schandvlek.

 

Nee, een liefdesgedicht schrijft zich niet 

zomaar en is bovendien veel

te persoonlijk dus houd ik het hierbij:

Kom veilig thuis.

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

26 nov. 2022 · 10 keer gelezen · 0 keer geliket