Je zit in alle kleuren
In donker vind ik je soms in zwartgrijs
in de diepe put zijn galmende woorden het bewijs
In helder turquoise en fris oranje-geel
voedzaam lekker, de sintroen en grannaan
zo licht met zovéél zie ik woorden staan
In kalm groen van zoveel tinten
ruist woordenwind in ’t wild in ’t zacht
hoeveel uren heb ik in nachtblauw
op jou, Poëzie gewacht
Aan rood zal ik me niet wagen
of toch? Straks of morgen of later
Kan je dat woordengewicht dragen?
Vele kleuren zijn er nog waarvan één me verblijdt
Poëzie, wat is de kleur voor tijd?
AMK
nota: dit is geschreven op uitnodiging van https://hetgelukvandeschrijver.wordpress.com/2024/04/19/eenvoudige-poezietechnieken-13/