Januaripoëzie - dag 22 - Uitzicht

22 jan. 2020 · 37 keer gelezen · 0 keer geliket

Er is het uitzicht vanop treinen:
het achterland van mooie gevels,
de poëzie van vuilnis en verval
en het belang van hoge heggen.

Dat kennen we.
Een beginnersrit.

Bushaltes daarentegen
bieden geen speling,
geen ruimte
voor verbeelding.
De zittende vrouw plooit zich
naar haar huid.
Een bruid
is zij nooit geweest
of toch
allang niet meer.
Tochtgaten zijn het,
waar verlangen vastvriest
aan een metalen bank.

Wachten heeft een gevoelstemperatuur.

Er wordt niet verder gekeken
dan tot aan de hoek
en dat is ver genoeg.

Er blijft altijd iets in aantocht.

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

22 jan. 2020 · 37 keer gelezen · 0 keer geliket