Soms ben ik bijgelovig.
Op vlak van agenda’s bijvoorbeeld.
Het onpraktische geloof dat iets niet doorgaat
als ik het opschrijf. Ik zweer je,
dat is zo.
Zaken als de tandarts, jobcoach, psycholoog
durf ik wèl want ik wil
geen afspraken missen.
Maar wat belangrijk is
beitel ik in mijn hoofd
en schrijf ik na afloop in mijn agenda.
Om het niet te vergeten.