Het zijn niet de anekdotes
maar de grote gebaren in mijn woorden
die glazen omstoten
denk ik net
op het moment dat een breeduitgelopen man
op de trein
een te jonge vrouw aanstoot
met een teveel aan verbaal libido.
Ik ontwijk nog net de scherven.