Langs de vloedlijn:
een mensenmassa die de golfslag splijt
tussen zand en water.
Een exodus uit het beroofde land
van koffie verkeerd en pannenkoek,
naar daar waar vrijheid loert
door lege ramen.
Alleen tegen de wind in
waant een mens zich onverwoestbaar.