Trots toon je me je littekens
op duim, pols, knie, lip
ook die die er niet meer zijn.
Ik bestudeer elk plekje
met de grootste toewijding
en bewonder je lijf
om zoveel zelfherstellend vermogen.
Dan is het mijn beurt
maar mijn huid scheurt
zo moeilijk los.