Novemberpoëzie - dag 27 - dubbelglas

27 nov. 2020 · 14 keer gelezen · 1 keer geliket

Alom in huizen 

zijn mannen en vrouwen gekluisterd

aan een muur.

Wat geborgen de ruimte begrensde,

begrenst nu de wereld daarbuiten.

Dubbelglas, een warme stoof,

een dons tegen de nacht.

Weten dat geluk huist

in pantoffels op een rij,

in zij aan zij de zetel bewonen.

En toch een vreemde zijn,

zo nu en dan,

weten dat er iets daarbuiten is gebleven.

Iets fris dat diep de huid doordringt

tot het raakt aan een vrij kind.

Zo strekken zich in 't donker in bed

voeten rebels van onder de dekens uit.

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

27 nov. 2020 · 14 keer gelezen · 1 keer geliket